25.-28. april 2019

Gamlebyen Jazzfestival
2019

Program

MED FORBEHOLD OM ENDRINGER

Arrangør:
Gamlebyen Kultur AS
Samarbeidspartnere er:

Gamlebyen Kultur AS, Sarpsborg Jazzklubb og New Orleans Workshop, har gleden av å presentere den tredje Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad.

23 gratiskonserter med to barnearrangementer.
Spillestedene er Gamlebyen Kulturhus, Teglhuset, Tamburkjelleren, Majorens Kro og Stue, Gamlebyen Mat og Vinhus, Cafe Magenta og Østre Fredrikstad kirke, som holder jazzmesse søndag 28. april kl 18:00

Jazzferje mellom Gamlebyen og Sarpsborg. GRATIS, men man må reservere plass på info@visitfredrikstadhvaler.com

FERJETIDER: Klikk på rutetabellen

Med oss på laget har vi Sarpsborg Jazzklubb og New Orleans Workshop i Oslo (den eldste jazzklubben i Norge med sine 47 år). Festivalleder er Bjarne S. Aaserød, leder for Sarpsborg Jazzklubb, Robert Normann-festivalen, Kardamili International Jazzfestival i Hellas, "winterheat jazzfestival" på Gran Canaria og Macarska Internationale Autumn Leaves Jazz Festival i Kroatia.


Hovedsamarbeidspartnere:


Samarbeidspartnere:
JAZZREISER


TORSDAG 25/4 KL. 19:00 TEGLHUSET
Kr. 350,- (kr. 250,- for medlemmer av jazzklubber)
Med middag i Gamlebyen Gjestgiveri kl. 18:00 kr. 745,-
(medlemmer av jazzklubber kr. 645,-)
Billettsalg: www.fredrikstadkino.no
Kontakter:
Jimmy Olsen Gamlebyen Kultur AS
Bjarne S. Aaserød Sarpsborg Jazzklubb
Webmaster: Dagfinn Kristiansen
HOTELLPAKKE

Gunnar Nilsens Gate 9
1607 Fredrikstad
Tlf.: 69 38 56 00
www.scandic.no cityfredrikstad@scandichotels.com

Enkeltrom inkl. frokost kr. 995,-
Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1145,-
Bestilling: resepsjon@hotelcity.no
Konsertstedene:

Kirkegaten 24
1632 Gamle Fredrikstad
www.gamlebyenkulturhus.no
kontakt@gamlebyenkulturhus.no
Tlf. 971 68 967
Tamburkjelleren

Færgeportgata 78b
1632 Gamle Fredrikstad
tamburenas@gmail.no
Tlf. 971 68 967
Teglhuset

Færgeportgata 78b
1632 Gamle Fredrikstad
www.gamlebyengjestgiveri.no
Tlf. 69 32 42 60
Majoren kro & stue

Voldportgata 73
1632 Gamle Fredrikstad
www.majoren.no
epost@majoren.no
Tlf. 69 32 15 55

Voldportgata 74
1632 Gamle Fredrikstad
Tlf. 990 77 400
Toldbodgaten 105,
1632 Gamle Fredrikstad
www.cafemagenta.no
Tlf. 69 32 00 12
Østre Fredrikstad Kirke


Kirkegaten 25
1632 Gamle Fredrikstad

Ingrid Lucia (New Orleans) med
Jan Inge Melsæter kvintett

Ingrid Lucia
vokal
Jan Inge Melsæter
trb.
Fritz Hunstad
Hamond B3
Søren Bøglund
altsax
Harald Juliussen
kontrabass
Terje Engen
trommer

Ingrid Lucia - en av de fremste jazzsangerinner fra New Orleans gjennom mange år. Fast deltaker på verdens største Jazzfestival, "New Orleans Jazz and Herritage Festival" (500.000 besøkende hvert år. som hun takket nei til i år pga Gamlebyen og Kardamili.)

Jan Inge Melsæter trombone. Var leder av Ytre Suløens Jassensemble i 20 år. Spiller i dag i Aspheim Oldtimers, Royal Garden og mange andre konstellasjoner. Startet og var leder for jazzparaden under jazzfestivalen i Molde i mange år. Nå leder han jazzparaden i Gamlebyen, Robert Normann-festivalen og i Kardamili i Hellas.

TORSDAG 25/4 KL. 21:00 TAMBURKJELLEREN
Thelonious Monk Tribute

Komposisjoner av komponisten og jazzpianisten
Thelonious Monk, som ville fylt 102 år i år.

Knut Kristiansen har i en mannsalder studert musikken til Thelonious Monk, og har holdt utallige konserter med hans musikk, arrangert for ulike besetninger, ofte med internasjonale størrelser. Knut er bergenser, men har familie i Fredrikstad, og har her fått kontakt med østfoldmusikerne Tor Ivar Andreassen – kontrabass, Johnny lauritzen – trompet og Trond gundersen – trommer. Mange husker kanskje Club Thelonious her i Fredrikstad,
og alle som liker Thelonious Monk bør benytte anledningen.

Knut Kristiansen
piano
Johnny Laritzen trompet/flygelhorn
Tor Ivar Andreassen
kontrabass
Trond Gundersen
trommer
FREDAG 26/4 KL. 16:00 TAMBURKJELLEREN
Terje Dyrud trio

Veteranere innen "Red Norvo-swing".

Terje Dyrud
gitar/vokal
Magne Henriksen vibrafon
Bjørn Svendsen
kontrabass
FREDAG 26/4 KL. 19:00 MAJORENS KRO & STUE
Live Foyn Friis Quartet

Live  har reist verden rundt med musikken sin.
Ble nominert til Danish Music Awards allerede for debutplaten sin i 2012, og vant også prisene Danmarks Nye Jazz Stjerne, og Årets Unge Jazzkomponist. Hun har turnért store deler av Europa, blant annet Tjekkia sammen med John Scofield Überjam Band i 2014, og i duo med Bobby McFerrin i 2009. I 2014 spilte hun sammen med verdens beste jazz trommeslager Brian Blade, og har generelt imponert og sjarmert sitt publikum i både Sør-Amerika, USA, Afrika, Europa og her hjemme i Norden.

Live Foyn Friis
vokal
Bård Helgerud
gitar
Rodrigo Villagra
kontrabass
Tore Sandbakken
trommer
FREDAG 26/4 KL. 20:00 TEGLHUSET
Papa Piders Jazz Band

Ett av Göteborgs populäraste jazzband från början av 60-talet och cirka 25 år framåt var Papa Piders Jazzband. Bandet som blev ett begrepp i Göteborg, vann ett antal jazztävlingar och var ett av de första att även spela utomlands. Efter att bandet lades ned i mitten av 80-talet, var det 2010 äntligen läge för nystart. På initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren har sålunda en ny banduppställning sett dagens ljus. Vi spelar revivaljazz med mycket sång och en del skiffle, så som den spelades under tradboomen i England, alltså sådan musik som spelades av till exempel Acker Bilk, Ken Colyer och Chris Barber. Handplockade musikanter med stor erfarenhet från den europeiska jazzscenen garanterar en hög musikalisk nivå.

Klas Nilsson
klarinett/vokal
Sverker Nyström klarinett/sax/vokal
Pider Åvall
trombone/vokal
Anders Hultman banjo/vokal
Clas Nordborg
kontrabass/vokal
Bo Lindgren
trommer
FREDAG 26/4 KL. 21:00 GAMLEBYEN MAT OG VINHUS
Asle Røe trio

Asle Røe er en allsidig gitarist som spesialiserer seg på jazz, støttet av 30 års erfaring. Han er inspirert av gitarister som Wes Montgomery, Django Reinhardt, Hank Garland og Danny Gatton blant mange andre. I tillegg til komposisjoner av disse og andre kjente komponister fremfører Røe også sine egne låter. Disse varierer fra melodiske ballader til energisk jazz med country tilsnitt. Selv om Asle spesialiserer seg på jazz, kan han imøtekomme nesten alle musikkstiler, inkludert blues, country, rock og pop.

Han bor og spiller for tiden i Oslo, men har de siste 10 årene hatt base i USA og opptrådt i byer som bl.a. New York, Las Vegas, Austin, New Orleans og Houston. I bagasjen hjem fra USA tok Asle med seg en innspilling av egenkomponert musikk med musikere derfra. Det er planlagt utgivelse i løpet av året.

Asle Røe
gitar
Roy Powel
orgel
Jarle Vespestad
trommer
FREDAG 26/4 KL. 21:00 GAMLEBYEN KULTURHUS
Oslo Storband med
Svante Thuresson
(vok. Sverige)

Svante Thuresson startet sin musikerkarriere som trommeslager. I 1963 ble han med i sekstetten Gals and Pals, noe som førte til opptredener i både fjernsynsprogrammer og på revyscenen. Blant annet var gruppen med i AB Svenska Ords produksjoner og i Povel Ramels Knäppupp-revyer.

Thuresson har deltatt flere ganger i svenske Melodifestivalen, og sammen med Lill Lindfors representerte han Sverige i Eurovision Song Contest 1966 med sangen «Nygammal vals» som endte på andreplass. Svante Thuresson lå også flere ganger på Svensktoppen i svensk radio i slutten av 1960-årene, samtidig som han parallelt spilte inn materiale av mer «seriøs» karakter innen soul og jazz.

 I 1970-årene gikk han bevisst inn for å komme bort fra rollen som «svensktoppartist», og han begynte å stake ut en ny kurs rent kunstnerisk. Siden 1980-årene har han arbeidet hovedsakelig som turnéartist og reiste land og strand rundt som medlem av ulike jazzkvartetter og storband. Han har nettopp gitt ut ny CD, "Four" sammen med Claes Crona trio.

Oslo Storband så dagens lys i 1999, men bandets kjerne har aner allerede fra 1980-tallet og het tidligere Oslo Sporveiers Storband. Bandet har et bredt sammensatt repertoir som gjør at det kan ta på seg en rekke forskjellige typer oppdrag, ikke bare tradisjonelle dansejobber. Vi gjør konserter med spennende musikk som ofte kan være litt utenfor det folk flest forbinder med rammene for storband, vi gjør kirkekonserter med kor og solister, og vi kan delta som ekstra innslag på andre arrangementer som korpskonserter, konferanser og alle typer events. Kort sagt - vi kan stille opp ved alle anledninger der en arrangør er ute etter et litt spesielt musikalsk innslag.

Oslo Storband har deltatt på kjente og mindre kjente festivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Storbandfestivalen. Vi har også samarbeidet med en rekke kjente solister, bl. a. Bernt Rosengren, John Pål Inderberg, Karin Krog, Putte Wickman, Knut Riisnæs, Jesper Thilo, Laila Dalseth, Sigurd Køhn, Palle Wagnberg, Ellen Nicolaisen, Dick de Graaf og kveldens vokalist, Svante Thuresson.
FREDAG 26/4 KL. 22:00 CAFE MAGENTA
Toini Knudtsens
Rock´n Roll Allstars

Toini Knudtsen har drevet med klassisk rock’n’roll og beslektede musikkformer i en kvinnealder, hun er mest kjent fra bandet Toini & the Tomcats, og Rock’n’Roll Allstars er hennes nyeste prosjekt, en musikalsk lekegrind for noen av de ypperste musikerne innen «vintage american music». Til Magenta kommer Toini med en nedstrippet utgave av sine Allstars; den trofaste kontrabassisten Arne Ertnæs, den talentfulle gitaristen Ian Johannessen og Østfolds egen megaflinke rootstrommis
Tor Hauge.

Toini Knudsen
gitar/vokal
Ian Johannesen
gitar
Arne Ertnæs
bass
Tor Hauge
trommer
FREDAG 26/4 KL. 22:00 TAMBURKJELLEREN
Gunnar Johnsen kvartett

Swing i Lester Young-stil!

Gunnar Johnsen
tenorsax
Eivind Ystrøm Petersen
gitar
Rodrigo Villagra
kontrabass
Trond Gundersen
trommer
LØRDAG 27/4 KL. 11:00 JAZZFERGE FRA SARPSBORG
GRATIS, men må reservere plass på info@visitfredrikstadhvaler.com
Jan Inge Melsæter kvartett
Gjest: Ingrid Lucia
Veteraner innen tradjazz i Norge med
Ingrid Lucia fra New Orleans
Jan Inge Melsæter
trombone
Ingrid Lucia
vokal
Finn Johansen
gitar/banjo
Øyvind Engen
Sousafon
Bjørn Friisvold
trommer

Ingrid Lucia - en av de fremste jazzsangerinner fra New Orleans gjennom mange år. Fast deltaker på verdens største Jazzfestival, "New Orleans Jazz and Herritage Festival" (500.000 besøkende hvert år. som hun takket nei til i år pga Gamlebyen og Kardamili.)

Jan Inge Melsæter trombone. Var leder av Ytre Suløens Jassensemble i 20 år. Spiller i dag i Aspheim Oldtimers, Royal Garden og mange andre konstellasjoner. Startet og var leder for jazzparaden under jazzfestivalen i Molde i mange år. Nå leder han jazzparaden i Gamlebyen, Robert Normann-festivalen og i Kardamili i Hellas.

LØRDAG 27/4 KL. 12:00 PARADE FRA GAMLEBYEN FERGELEIE
Parademusikanter under ledelse av
Jan Inge Melsæter

Parade i kjent New Orleans-stil!

Fra Gamlebyen fergeleie
gjennom Gamlebyn

Paradeleder:
Jan Inge Melsæter
trombone

Jan Inge Melsæter trombone. Var leder av Ytre Suløens Jassensemble i 20 år. Spiller i dag i Aspheim Oldtimers, Royal Garden og mange andre konstellasjoner. Startet og var leder for jazzparaden under jazzfestivalen i Molde i mange år. Nå leder han jazzparaden i Gamlebyen, Robert Normann-festivalen og i Kardamili i Hellas.

LØRDAG 27/4 KL. 13:00 GAMLEBYEN KULTURHUS
Holmen
Rythm`n blues band

Roger Amundsen piano/vokal
Fride Amundsen
vokal
Jon Erik Gretland
gitar
Anders Amundsen
bass
Ole Petter Chylie Hansen trommer
LØRDAG 27/4 KL. 14:00 HOS GEITENE I LEKEPARKEN
Barnejazz med
Prinsesse
Tone Petronelle


Foto: Ole Bruun

Vanvittig og levende konsert fremført av en ekte prinsesse.

 Kjente og kjære barnesanger jazzes og rockes opp, så selv de voksne må synge med. Her rockes og lekes det med bl.a. Thorbjørn Egners fantastiske reportoire. Tilskuerne er med på å forme konserten med sine innspill og deltagelse. Ingen forestillinger er like. Den skrullete prinsesse Tone Petronelle er barnas beste venn, hun synger, leker og danser på bordet.

Tone Petronelle
prinsesse

Frederik Bjørnstad tangenter

Bjørn Sørlie
gitar

Fremført mer enn 400 forestillinger på store og små scener fra Østfold til Troms. Faste månedlige forestillinger gjennom flere år på Kulturhuset Gleng i Sarpsborg og for Sarpsborg kommune, samt en rekke barnehager, dagsentra, jazzklubber, kulturhus og konsertscener. Forestillingen har også gjestet Lyriakafestivalen i Drøbak, Kanvasfestivalen i Frognerparken, Iliosfestivalen i Harstad, og Barneøya i Oslo ved flere anledninger.

LØRDAG 27/4 KL. 14:00 MAJORENS KRO & STUE
Malmberg & Ulseth
kvintett

Malmberg & Ulseth kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner. De spiller swingende gladjazz og myke ballader. I tillegg blir det noen jule-jazzlåter også ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar. 

Christin Malmberg vokal, er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.

Jan Erik Ulseth
tenorsax
Christin Malmberg
vokal.
Kjell Martinsen
piano
Yngvar Ravneng
kontrabass
Svein Tore Pedersen
trommer

Jan Erik Ulseth – tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

LØRDAG 27/4 KL. 16:00 GAMLEBYEN MAT OG VINHUS
A Twist of Cole

Med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles eventyrlige karrière gjennom musikalske høydepunkter fra romantiske ballader til elegant swing.
Trioens frontfigurer serverer en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Cole’s liv.
Børge Tronrud framfører Nat King Cole’s sanger og supplerer iblant med tenorsaxofon, Magne Arnesen inntar Coles plass ved tangentene og Harald Skogli contrabass.
Dette er cool Cole!

Børge Tronrud – vokal/sax
Magne Arnesen
piano
Harald Skogli
kontrabass
LØRDAG 27/4 KL. 17:00 CAFE MAGENTA
Oda Linnea Oliversen Band

Oda Linnea Oliversen (19) er en vokalist fra Sarpsborg som studerer på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Oliversen er dyktig med tekst og formidling, og nylig høstet hun god kritikk etter sin solokonsert i Sarpsborg, (Kaffelageret i Sarpens bakgård.) Sammen med en jazztrio skal Oda Linnea Oliversen Band sørge for fete rytmer, deilige akkorder og fantastisk stemning på Magenta!

Oda Linnea Oliversen
vokal
Sveinung Eide Hansen
piano
Fredrik Mork Jangås
bass
Henrik Løvmyr
trommer
LØRDAG 27/4 KL. 17:00 TEGLHUSET
Rekved

Rekved spiller jazzmusikk ispedd en dose pop, rock, soul og blues. Det er lystig og lett og fengende, med noen sidesprang til det mer melankolske og nedpå. Alle har lang fartstid som musikere, og dette er noe vi lenge har ønsket å gjøre sammen. Vi spiller låter av bl.a. Kenny Garrett, Herbie Hancock, Joe Henderson, samt egne låter.

Jon Torstensen
gitar
Stian Rekvin
saxofoner
Ingar Guttormsem
kontrabass
Christiand Lund
trommer
LØRDAG 27/4 KL. 18:00 MAJORSTUEN KRO OG STUE
Feast for Fools

Feast For Fools er et band med blåsere fra Sarpsborg. Bandet ble startet opp i 2011 og spiller verdensmusikk og populærmusikk i en jazzet-innpakning. De senere årene har bandet gjort flere konserter rundt i Norge.
Feast For Fools har også syv ganger vært i Bethlehem hvor bandet har spilt konserter og drevet kulturutveksling med palestinske musikere. I starten av januar spilte bandet for et fullsatt Glenghus i Sarpsborg. Nå gleder vi oss til å spille konsert for dere!

Kent Gøran Bakken
altsax
Ole Andreas Børsting
baritonsax
Nils Larsen
trompet
Sigurd Evensen
trombone
Andreas Losiewicz
slagverk
LØRDAG 27/4 KL. 20:00 TEGLHUSET
Swing`it Dixieband
Et tradjazzband med seks unge musikere


27. april kommer Swing’it tilbake til Gamlebyen Jazzfestival for å ta Fredrikstad med på en reise 100 år tilbake i tid over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De serverer et meget underholdende show servert med stråhatter, humor, saftige blåsesoloer, svingende rytmer og en god dose sjarm som hadde sklidd rett inn på Great Gatsby’s glamorøse fester. Bandet som spilte intet mindre enn 75 konserter i fjor kan blant annet skilte med semifinale i Norske Talenter, opptredener i 6 forskjellige land, konserter på flere av de største jazzfestivalene i inn- og utland og konsert etter selveste A-ha på Kongsberg Jazzfestival 2018!

Martin Jarl Velsin trompet/vokal
Leif Peter Wilhelm Gran
trombone
Edvart Knowles
klarinett
Ole Gaasø
piano
Ole Magnus
tuba
Ola Bendik Svendsen
trommer
LØRDAG 27/4 KL. 22:00 TAMBURKJELLEREN
Jan Inge Melsæter kvartett
Gjest: Ingrid Lucia

Veteraner innen tradjazz i Norge med
Ingrid Lucia fra New Orleans

Jan Inge Melsæter
trombone
Ingrid Lucia
vokal
Finn Johansen
gitar/banjo
Øyvind Engen
Sousafon
Bjørn Friisvold
trommer

Ingrid Lucia - en av de fremste jazzsangerinner fra New Orleans gjennom mange år. Fast deltaker på verdens største Jazzfestival, "New Orleans Jazz and Herritage Festival" (500.000 besøkende hvert år. som hun takket nei til i år pga Gamlebyen og Kardamili.)

Jan Inge Melsæter trombone. Var leder av Ytre Suløens Jassensemble i 20 år. Spiller i dag i Aspheim Oldtimers, Royal Garden og mange andre konstellasjoner. Startet og var leder for jazzparaden under jazzfestivalen i Molde i mange år. Nå leder han jazzparaden i Gamlebyen, Robert Normann-festivalen og i Kardamili i Hellas.

SØNDAG 28/4 kl. 16:00 TEGLHUSET
Barnearrangement
Barnejazz på Teglhuset

Elever fra 5. klasse ved Children’s International School som spiller.
SØNDAG 28/4 kl. 18:00 Østre Fredrikstad Kirke
Jazzmesse

Linn Therese Jordheim Larsen
sogneprest

Dagfinn Klausen
piano
Stian Rekvin
saxofoner
Ingar Guttormsen
kontrabass
Christian Lund
trommer
Med forebehold om endringer Webmaster: Dagfinn Kristiansen