25.-27. aug. 2022

Gamlebyen Kultur AS, Sarpsborg Jazzklubb, og New Orleans Workshop, har gleden av å presentere den femte Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad. 27 konserter, alle gratis bortsett fra jazzferge fra Sarpsborg.

Arrangør:
Gamlebyen Kultur AS
Samarbeidspartnere er:

Spillestedene er:
Torsnes Sykehjem, Østsiden Sykehjem, Tamburen, Majorstuen Kro og Stue, Gamlebyen Kulturhus, Galleriet Vinbar, Værk, Cafe Magenta,
Kong Fredrik, Ny-Vigra III (Jazzfergen), "Hos geitene", Streeparaden.

Alle de 27 konsertene er gratis, men bidra gjerne når hatten går rundt i form av VIPPS eller kontanter!
Jazzfergen lørdag Gamlebyen til "Pæddekummen" i Sarpsborg til Gamlebyen.

Avgangstider & billetter lengre ned på siden.
Med oss på laget har vi Sarpsborg Jazzklubb, og New Orleans Workshop i Oslo (den eldste jazzklubben i Norge med sine 49 år). Festivalleder er
Bjarne S. Aaserød, leder for Sarpsborg Jazzklubb, Robert Normann-festivalen, Kardamili International Jazzfestival i Hellas, og
Makarska Internationale Autumn Leaves Jazz Festival i Kroatia.
TORSDAG 25/8 kl. 20:00 Gamlebyen Kulturhus, utescenen (I kaféen ved dårlig vær)

Kontakter:
Jimmy Olsen Gamlebyen Kultur AS
Bjarne S. Aaserød Sarpsborg Jazzklubb
Dagfinn Kristiansen Webmaster
Konsertstedene:
Tamburkjelleren


Færgeportgata 78b
1632 Gamle Fredrikstad
tamburenas@gmail.no
Tlf. 971 68 967


Torvgaten 61,
1632 Gamle Fredrikstad
Tlf. 474 41 766
Gamlebyen Kulturhus


Kirkegaten 24
1632 Gamle Fredrikstad
www.gamlebyenkulturhus.no
konntakt@gamlebyenkulturhus.no
Tlf. 971 68 967


Færgeportgata 78b
1632 Gamle Fredrikstad
www.vaerk.no
post@vaerk.no
Tlf. 69 33 33 30
Majoren kro & stue

Voldportgata 73
1632 Gamle Fredrikstad
www.majoren.no
epost@majoren.no
Tlf. 69 32 15 55
Toldbodgaten 105,
1632 Gamle Fredrikstad
www.cafemagenta.no
Tlf. 69 32 00 12

Kirkeveien 28B
1632 Gamle Fredrikstad
(I den gamle Plus-gården)
Kind of Blue

Jon Petter Hansen
gitar/vokal/harmonika
Knut Egil Knutsen
piano
Eirik Larsen
kontrabass
Ronny Andreassen
trommer

Kind of Blue
J
azz- og bluesband fra Fredrikstad distriktet. Startet opp i 1998. I de senere år spiller bandet mer og mer jazz enn blues. Spillesteder har vært Tønsberg jazzklubb, Lillestrøm Jazzklubb, Gleng, Fredrikstad jazz- og bluesklubb, Sarpsborg Jazzklubb, Jonas B. Gundersen (Kongsberg), Skarmyra Kulturkafè i Moss m.fl.

FREDAG 26/8 kl. 11:00 Torsnes Sykehjem Sykehjem
FREDAG 26/8 kl. 13:00 Østsiden Sykehjem
Jan Inge Melsæter
trombone/vokal
Johnnie Harper
banjo

Jan Inge Melsæter. Moldenser og en av veteranene innenfor norsk jazz. I 20 år var han leder for Ytre Suløens Jassensemble, og det var han som fikk kontakt med Tricia Boutté første gang i New Orleans. Jan Inge Melsæter spiller i mange ulike konstellasjoner og spiller i dag fast i Oldtimers.

Johnnie Harper er fra Skottland, og begynte å spille banjo og gitar da han var 9. Han har turnert i Europa, U.S.A. Australia, Canada og Japan, og har jobbet med mange internasjonalt anerkjente musikere, inkludert Wild Bill Davison, Bud Freeman, Earl Hines, Benny Waters, Ruby Braff, Roy Williams, Louis Nelson, Chris Barber, Sandy Brown, Bent Persson og Craig Ventresco. På slutten av 70-tallet var han medlem av den franske kvartetten Orphéon Celesta, og jobbet deretter med Sammy Rimmingtons band i fire år. Siden han slo seg ned i Norge har han frilansert, og spilt med Magnolia Jazz Band, Ophelia Orchestra, Røshnes Jazz Band, Jazzade, Oslo Filharmoniske Orkester og Den Norske Statsopera.

FREDAG 26/8 kl. 16:00 Tamburens uteservering (Tamburkjelleren ved dårlig vær)
Tone Grønsund
kvartett

Tone Grønsund
vokal
Kjell Martinsen
piano
Tor Ivar Andreassen
kontrabass
Trond Gundersen
trommer

Tone Grønsund kvartett
fremfører musikk av Tone Grønsund, arrangert av Tor Ivar Andreassen, samt komposisjoner av den engelske komponisten og pianisten Simon Wallace. Begge har laget musikk til tekster/dikt av den amerikanske poeten Fran Landesman, kjent som beatpoetenes- beat-generasjonens dronning, hoffpoeten til de desperate og dekadente, ingen forteller bittersøte, melankolske sanger bedre enn henne – hun skriver fra hennes eget liv- historier fra et utsvevende levesett på 50-tallets USA, og senere hippe London på 60-tallet fram til 2011, der hun døde i en alder av 83. Hennes mest kjente standards er «Spring can really hang you up the most», «The ballad of the sad young men», til musikk av komponisten og pianisten Tommy Wolf.
Bandet fremfører også en flere fine standardlåter.
FREDAG 26/8 kl. 17:00 Galleriet Vinbar
Christin Malmberg
kvintett

Christin Malmberg kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner. De spiller swingende gladjazz og myke ballader. I tillegg blir det noen jule-jazzlåter også ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.

Christin Malmberg
vokal
Jan Erik Ulseth
tenorsax
Svein Bjørneby
piano
Rodrigo Villagra
kontrabass
Svein Tore Pedersen
trommer

Christin Malmberg – vokal, er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.

Jan Erik Ulseth – tenorsax, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

FREDAG 26/8 kl. 18:00 Værk
Oldtimers

Stein C. Thue
sax/vokal
Jan Inge Melsæter
trombone/vokal
Johnny Harper
banjo
Sture Janson
kontrabass
Dan Erik Strømme
trommer

Gerhart Aspheim stiftet Aspheim Oldtimers i 1981. Bandet hadde en sjelden kilde til kunnskap og underholdning, og med utrolig karisma og hjerte for hotjazz.

Bandet hadde en stamme musikere som på mange måter har skrevet norsk jazzhistorie. Større entusiast for gammeljazzen i Norge fantes knapt.

I 2009 gikk Gerhard Aspheim, bandets grunnlegger og høvding bort. I dag heter bandet Oldtimers.

FREDAG 26/8 kl. 19:00 Majorstuen Kro og Stue
Marlen trio

Marlen Tjøsvoll
vokal
Tom-Arild Andersson
piano
Harals Juliussen
kontrabass

Marlen Tjøsvoll har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner.
Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Hun har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer – og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.
FREDAG 26/8 kl. 20:00 Cafe Magenta
Langslet & Meyer

Christine Meyer
vokal
Geir Langslet
piano

Langslet & Meyer
har med 20 år lang erfaring i duoformat med utallige arrangementer, har Geir Langslet og Christine Meyer opparbeidet seg et imponerende repertoar. Her er det mengder av jazz, soul og R’n’B-låter, disco, pop og rock. Og naturligvis en stor ladning MGP-slagere.

FREDAG 26/8 kl. 20:00 Kong Frederik
Cute

Johnny Lauritzen
trompet/flygelhorn
Gunnar Johnsen
tenorsax
Asgeir Nesøen
piano
Kåre Garnes
kontrabass
Svein Tore Pedersen
trommer

Evige Evergreens og jazzkomposisjoner blir her fremført i et framragende samspill, med noen av de beste jazzmusikerne vi har i Østfold. Kvintett med trompet og tenrosaksofon pluss trio, er det klassiske innen stilarten Mainstream og Bebop.
FREDAG 26/8 kl. 21:00 Gamlebyen Kulturhus, utescenen (I kaféen ved dårlig vær)
Live Foyn Friis
kvartett

Live Foyn Friis
vokal
Bård Helgerud
gitar
Rodrigo Villagra
kontrabass
Frederik Wilmow
trommer

Live Foyn Friis har bodd og studerte i Danmark. Herfra har hun eksplodert inn på den internasjonale scenen med sin personlige jazzutrykk. Hun har turnert i Europa, USA, Afrika og Sør-Amerika, og har blitt plukket ut til Danmarks musikalske eksportsending til Tyskland, hvor konsertene hennes har vært helt utsolgt.

Live har opptrådt med artister som Brian Blade, John Scofield Überjam Band, Thomas Morgan og Bobby McFerrin. Live Foyn Friis har reist verden rundt med musikken sin. Ble nominert til Danish Music Awards allerede for debutplaten sin i 2012, og vant også prisene Danmarks Nye Jazz Stjerne, og Årets Unge Jazzkomponist.

Live har turnért store deler av Europa, blant annet Tjekkia sammen med John Scofield Überjam Band i 2014, og i duo med Bobby McFerrin i 2009. I 2014 spilte hun sammen med verdens beste jazz trommeslager Brian Blade, og har generelt imponert og sjarmert sitt publikum i både Sør-Amerika, USA, Afrika, Europa og her hjemme i Norden.

LØRDAG 27/8 kl. 11:00 Jazzferge fra Sarpsborg med M/S Ny Vigra III
Ruter med avgangstider og bestilling: www.inspiria.no
Etter ankomst Gamlebyen kl. 12:00 blir det jazzparade!
To turister med
Tricia Boutté

Tricia Boutté
vokal
Jan Inge Melsæter
trombone
Harald Skogli
piano

Tricia Boutté tilhører den berømte Boutté familien av musikere og vokalister fra New Orleans. Som de fleste svarte vokalister fra New Orleans, har hun vokst opp med gospel og tradisjonell New Orleans jazzmusikk. For mange år siden kom hun i kontakt med Ytre Suløens Jassensemble (etablert i 1971) som har frekventert New Orleans i en årrekke. I dag er hun fast vokalist med gruppen og flyttet for noen år siden til Norge – til Sula på Sunnmøre. Hun har turnert land og strand rundt og deltatt på de fleste store jazzfestivalene i Norge med Ytre Suløen. Flere turneer rundt i Europa har det også blitt.  En gang i året er hun tilbake i New Orleans for å delta på de to store jazzfestivalene der, French Quarter Festivalen og New Orleans Jazz & Heritage Festival (verdens største jazzfestival)


LØRDAG 27/8 kl. 12:00 Parade fra fergeleie
Street Parade under ledelse av
Jan Inge Melsæter

Jan Inge Melsæter
trombone

Jan Inge Melsæter. Moldenser og en av veteranene innenfor norsk jazz. I 20 år var han leder for Ytre Suløens Jassensemble, og det var han som fikk kontakt med Tricia Boutté første gang i New Orleans. Jan Inge Melsæter spiller i mange ulike konstellasjoner og spiller i dag fast i Oldtimers. Jan Inge Melsæter har i mange år ledet Street Paraden under Molde Internastional Jazz Festival.
LØRDAG 27/8 kl. 13:00 Gamlebyen Kulturhus, utescenen (I kaféen ved dårlig vær)
The Charleston Serenaders

Erlend Bornhoffer
"smørtenor"/trompet
Ingrid Sæbø
tenorsax/klarinett
Mauritz Aas
banjo
Øyvind Engen
sousafon

The Charleston Serenaders
er en hot-gruppe fra jazzorkesteret The Jazzistocrats. De spiller jazzlåter fra 1920-tallet.

LØRDAG 27/8 kl. 13:00 Tamburens uteservering (I Tamburkjelleren ved dårlig vær)
Support:
The Young Jazzy
Orchestra

----------------------------------------------------------

Dagfinn Kristiansen
kvartett

Dagfinn Kristiansen
tenorsax
Tom-Arild Andersson
piano
Rodrigo Villagra
kontrabass
Frederik Wilmow
trommer

The Young Jazzy Orchestra
består av fem elever fra Barnas Kulturhus Sarpsberg. Alle er 11 år og har spilt sammen i noen måneder med bassisten Rodrigo Villagra som lærer.

Fredrik Hovland
fiolin
Mads Jacobsen
fiolin
Oscar Frausini
cello
Margrete Stenberg
cello
Grifan Ely
kontrabass
Rodrigo Villagra
leder / kontrabass
Frederik Wilmow
trommer

-------------------------------

Dagfinn Kristiansen har i mange åe dyrket tenorsaxsofonistene Zoot Sims (USA) og den norske Bjarne Nerem spillestil og repertoar. Kvartetten spiller her et dusin av disse tenor-gigantenes favorittermelodier.

LØRDAG 27/8 kl. 14:00 Café Magenta
Frank Brevik trio med
Jon Thorstensen

Frank Brevik trio med Jon Thorstensen
spiller melodier innen Funk, Jazz, Soul, Bossa Nova, Bebop og Blues. Komponert av Miles Davis, John Scofield, Ray Charles, Charlie Parker og Antonio Carlos Jobim.

Jon Thorstensen
gitar
Erlend Gjerde
piano
Frank Brevik
bass
Truls Andersen
trommer

LØRDAG 27/8 kl. 14:00 Barnas dag hos geitene
Swing'it

Martin Jarl Velsin
trompet/vokal
Leif Peter Wilheim Gran
trombone
Edvart Bondi Knowles
saksofon
Joakim Vikanes
banjo
Ole Magnus Næsbakken
tuba
Håkon Kvam
trommer

BARNEJAZZ
Swing'it stiller med kjente og kjære Disney-sanger og jazzer dem opp slik at hele familien virkelig kan swinge med. Vi kan forvente oss et forrykende show, proppfullt av god stemning, allsang, ablegøyer og improvisasjon rundt slagere fra filmer som Løvenes Konge, Aladdin, Jungelboken og Aristokattene.

Swing'it tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Swing'it har spilt hundrevis av konserter over hele Europa.

I USA har de virkelig vist verden hva de har å by på med show på alt fra parade-konserter under Mardi Gras i New Orleans, konsert for 5000 mennesker under jazzfestivalen i Edinburgh, intimkonsert på milliardæryacht i Ibiza, utsolgte konserter på Caveau de la Huchette i Paris (jazzklubben fra La la Land) samt oppvarmingskonserter for blant annet Sigrid og A-ha på de mest anerkjente jazzfestivalene i Norge.

Bandet slapp sitt første album "The Story of Storyville" i mars 2022, et konseptalbum som tar deg rett tilbake til det glade 20-tallet.

LØRDAG 27/8 kl. 15:00 Galleriet Vinbar
Undecided Jazzband med Solveig Borgen

Solveig Borgen
vokal
Egil Aarum
trompet
Kjell Martinsen
piano
Yngvar Ravneng
kontrabass
Stein Mathisen
trommer

Undecided Jazzband
er et meget humørfylt band og kan tilpasse seg flere stilarter. I hovedsak spiller de Mainstream Swing. Bandet ble startet i 1989 og har spilt på en mengde jazzfestivaler og jazzklubber i Norge Sverige og Danmark. De mest kjente er Sildajazz i Haugesund, Kongsberg Jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Århus- og Ålborg Jazzfestival og Fredericia Jazzfestival.

Blandt jazzklubber i Norge: Stortorvet Gæstgiveri, Asker Jazzklubb, Lillestrøm Jazzklubb og Tønsberg Jazzklubb. Det vil bli spilt mange av de mest kjente og populære jazzmelodier som de aller fleste vil kjenne igjen.

Solveig Borgen er en jazzsangerinne fra Moss med lang erfaring innen jazz. Hun har bodd og sunget på jazzklubber i Nederland i flere år.

LØRDAG 27/8 kl. 15:00 Kong Frederik
Asker Swing Department

Hans Mathias Tjømøe
klarinett/tenorsax
Terje Dyrud
gitar
Morten Jensen
vibrafon
Janusz Krzos
piano
Bjørn Svendsen
kontrabass
Finn Torgersen
trommer

Asker Swing Department spiller swing-jazz fra 50-tallet og annen musikk fra samme tid. Ypperlig å danse til. Vi har stor variasjon i både instrumenter og typer melodier.

Asker Swing Department en jazzsekstett med et annet lydbilde. Vi har tenorsax/ klarinett, vibrafon, piano, gitar, kontrabass og trommer. Spillestilen er swingende musikk i 3/4 og 4/4 takt, fra arrangerte ballader til raske låter som svinger så det rykker i godfoten. 

Bandet er kjent for å ha mye moro med publikum og vi skaper god stemning. 

Asker Swing Department har et repertoar som er spesielt rettet mot de som har levet noen år.

LØRDAG 27/8 kl. 16:00 Værk
New Trio 4

Dave Edge
tenorsax
Magne Arnesen
piano
Rodrigo Villagra
kontrabass
Frederik Wilmow
trommer

Kvartetten New Trio 4  vil spille noen av hans favorittstandards fra «The great american songbook» samt noen av hans egne komposisjoner.

Dave Edge som opprinnelig er fra UK er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz.

LØRDAG 27/8 kl. 17:00 Majorstuen Kro og Stue
Tre turister med
Tricia Boutté

Tricia Boutté
vokal
Børge Tronrud
sax/vokal
Jan Inge Melsæter
trombone
Harald Skogli
piano

Tricia Boutté tilhører den berømte Boutté familien av musikere og vokalister fra New Orleans. Som de fleste svarte vokalister fra New Orleans, har hun vokst opp med gospel og tradisjonell New Orleans jazzmusikk. For mange år siden kom hun i kontakt med Ytre Suløens Jassensemble (etablert i 1971) som har frekventert New Orleans i en årrekke. I dag er hun fast vokalist med gruppen og flyttet for endel år siden til Norge – til Sula på Sunnmøre.

Hun har turnert land og strand rundt og deltatt på de fleste store jazzfestivalene i Norge med Ytre Suløen. Flere turneer rundt i Europa har det også blitt.  En gang i året er hun tilbake i New Orleans for å delta på de to store jazzfestivalene der, French Quarter Festivalen og New Orleans Jazz & Heritage Festival (verdens største jazzfestival)
Gruppa her er utvidet med enda en "turist"; saksofonisten og vokalisten Børge Tronrud som bl.a. spiller i A Twist of Cole.

LØRDAG 27/8 kl. 18:00 Tamburens uteservering (I Tamburkjelleren ved dårlig vær)
KjellsenBandet

Janne Kjellsen
vokal
Per Olav Andersen
piano

KjellsenBandet spiller til alle festlige anledninger. Repertoaret er hentet fra gigantene; Frank Sinatra, Diana Krall, Monica Zetterlund, Cornelis Vreeswijk m.fl. De har over 200 sanger på repertoaret og er ujålete med hva vi spiller. Denne konserten blir i duoformat.

LØRDAG 27/8 kl. 19:00 Værk
Swing'it

Martin Jarl Velsin
trompet/vokal
Leif Peter Wilheim Gran
trombone
Edvart Bondi Knowles
saksofon
Joakim Vikanes
banjo
Ole Magnus Næsbakken
tuba
Håkon Kvam
trommer

Swing'it tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Swing'it har spilt hundrevis av konserter over hele Europa.

I USA har de virkelig vist verden hva de har å by på med show på alt fra parade-konserter under Mardi Gras i New Orleans, konsert for 5000 mennesker under jazzfestivalen i Edinburgh, intimkonsert på milliardæryacht i Ibiza, utsolgte konserter på Caveau de la Huchette i Paris (jazzklubben fra La la Land) samt oppvarmingskonserter for blant annet Sigrid og A-ha på de mest anerkjente jazzfestivalene i Norge.

Bandet slapp sitt første album "The Story of Storyville" i mars 2022, et konseptalbum som tar deg rett tilbake til det glade 20-tallet.

LØRDAG 27/8 kl. 19:00 Galleriet Vinbar
John Reading Band

Jan Hole
keyboard
Marcel Mandij
vokal/bass
Henrik Dale
trommer

Jean Reading Band
er et Afrikansk musikkinspirert band med elementer fra blues, funk og reggae.

LØRDAG 27/8 kl. 20:00 Cafe Magenta
Daryl McDade & SoulXL

Daryl McDade
vokal/munnspill/gitar
Roger Jacobsen
bass
André Banini
trommer

Daryl McDade & SoulXL spiller soul, blues og klassikere, samt noe eget.

Daryl McDade er en musiker av de sjeldne, og musikken som fyller lokalet tar deg med på en historie tilbake til musikkens røtter. Han ble født i Memphis Tennessee, hvor han vokste opp i Chicago, Illinois. Daryl har sine røtter fra gatemusikken i Maxwell Street Market som igjen er kjent for sin mangfoldige musikkhistorie.

Det kanskje ikke alle vet, er at han har vært bakgrunns-vokalist for selveste Tina Turner, dessuten har han spilt/ delt scene med storheter som bl.a. Muddy Waters, Robert Cray og Eddy C. Cambell.

LØRDAG 27/8 kl. 20:00 Majorstuen Kro og Stue
Touché Monet

Johan Tobias Bergstrøm
gitar
Svein Erik Martinsen
gitar/ vokal
Fredrik Solberg
kontrabass

Den godt etablerte jazzgruppen, som tidligere het Touché, oppgraderte i 2017 navnet sitt til «Touché Monet». Dette for å gjøre kvartetten lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet den siste tiden. Touché Monet er en av de ledende gruppene for stringswing og sigøyner-jazz i landet.

De har spilt over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

LØRDAG 27/8 kl. 21:00 Kong Frederik
Bluzzy

Chris Grant
piano/vokal
Espen Christoffersen
trompet
Jon-Erik Gretland
gitar
Daniel Løser Kristiansen
bass
Martin Wister
trommer

Bluzzy: Improviserte, spennende variasjoner av småjazza blues, boogie woogie, litt New Orleans-materiale og noen av av Ray Charles sine låter som bidro til å smelte gospel, blues, rhytm 'n' blues og jazz om til soul.

I tillegg enkelte eldre amerikanske tradlåter, låter av Fats Domino, BB King, samt et par nyskrevne låter av vokalist og pianist Chris Grant innenfor samme musikklandskap.

Det er blått swinget, fritt, gyngende og groovy, og musikerne er på kontinuerlig søken etter godt samspill, dynamikk og kontraster i et bredt spekter av bluesa musikk.

LØRDAG 27/8 kl. 21:00 Gamlebyen Kulturhus, salen
The Cuban
Spectrum Band

Nadia Christensen (DK)
vokal
Katherine Espinal (NIC)
keyboard
Kim Koffeld (NO)
trompet
Audun Øksendal (NO)
trombone
Alejandro Gispert (CU)
bass
Antonio Torner (MEX)
trommer

Cuban Spectrum Band
er et karibisk afro-cubansk-skandinavisk jazz crossover band som ble dannet i 2015.

Gi deg en selv musikalsk opplevelse som tar deg på en reise til de karibiske øyer, gjennom levende fjorder, til roen i kjølig nordisk natur. Cuban Spektrum Prosjekt bandet er en spennende blanding av livlige karibiske afro-cubanske beats blande med melodier fra skandinaviske tradisjoner.

Den kubanske komponisten Alejandro Gispert er bassist og gruppens grunnlegger. Bandet holder show i Norge og Danmark.

Med forebehold om endringer Webmaster: Dagfinn Kristiansen